Pinkstergemeente Morgenstond Gouda viert 40-jarig bestaan.

4 Oktober 1981 was de dag dat een handjevol gemeenteleden voor het eerst samen kwam in de voormalige Land- en Tuinbouwschool aan de Sportlaan. Sindsdien is Pinkstergemeente Morgenstond Gouda gegroeid tot een hechte gemeenschap van ongeveer 500 leden.

De exacte datum van het veertigjarig bestaan is al even geleden, echter door de corona-maatregelen was het handig de viering te verplaatsen naar 15 mei 2022. Maar nu is het ook groot feest! De gemeente viert het 40-jarig bestaan met een dag vol gezelligheid.

De zondag start met een feestelijke dienst, waarin de kinderen van zich laten horen. Daarna is er een pannenkoekenfeest en vervolgens een middagprogramma met onder meer een speurtocht voor de allerkleinsten, een escaperoomtocht voor de oudere kinderen en tieners, en een workshopronde waarin diverse gemeenteleden hun talenten laten zien. Ook is er een culinaire wandeltocht door Gouda georganiseerd waarin gemeenteleden op diverse adressen een hapje eten kunnen.

Beweging

Pinkstergemeente Morgenstond Gouda maakt deel uit van een beweging van pinkster- en evangelische gemeenten in de Randstad die allemaal “Morgenstond” heten, naar de wijk in Den Haag waar de eerste gemeente ooit startte.

De beweging ontstond in de jaren ’50 toen de Amerikaanse evangelist Thomas Lee Osborne grote campagnes organiseerde op het Malieveld in Den Haag waar honderdduizenden mensen zijn prediking hoorden en veel genezingen plaatsvonden. In totaal zijn er anno 2022 nog steeds 12 Morgenstondgemeenten. De gemeente uit Gouda is een afsplitsing van die uit Zoetermeer.

Eigen gebouw
Op de eerste samenkomst van de gemeente waren ongeveer 30 gemeenteleden bijeen. Daarna groeide de gemeente snel en in 1985 werd besloten tot de aankoop van een voormalige fabriek aan de Lage Gouwe 204. Na een flinke verbouwing, die door de gemeenteleden eigenhandig uitgevoerd werd, werd het huidige pand “De Gouden Aar” in 1986 in gebruik genomen.

Pinkstergemeente Morgenstond Gouda heeft geen voorganger, maar een gedeeld leiderschap. Dat typeert ook het karakter van de gemeente: laagdrempelig, gastvrij en vooral samen. Samen zoeken we wat God van ons wil, samen kijken we naar elkaar om en samen willen we de liefde van Jezus laten zien aan onze omgeving.

---

Noot voor de redactie: U bent van harte welkom op onze feestelijke dag op 15 mei om foto’s te komen maken of interviews te doen. Hebt u nog vragen naar aanleiding van dit persbericht, bel dan met Leendert Bos, pastoraal oudste (06-28325629).