Ben je nog niet eerder geweest? We zouden het leuk vinden als je komt. Lees het verhaal hieronder maar.

Doorgaans zijn er zo'n 16 peuters bij de peuterclub en drie juffen/meesters om iedereen voldoende aandacht te geven. Andy, een van de juffen: "Het is handig om met drie leiding te zijn. Soms is er bijvoorbeeld wel eens ruzie of moeten peuters geholpen worden met het toiletbezoek."


De peuters gaan eerst spelen om zo even te wennen. Ook maken ze zo vriendjes en vriendinnetjes. Dan komen ze in een kring zitten, zingen liedjes, horen een kort Bijbelverhaal en gaan daarna een werkje doen. De verhalen worden meestal een paar keer herhaald, steeds op een andere manier, zodat de peuters de verhalen echt leren kennen. Een moeder brengt haar peuter en zegt: "Ze is zindelijk, hoor en net naar het toilet geweest maar zouden jullie nog een keer willen gaan?" De reactie is: "Natuurlijk".

Andy gaat een peuter voorlezen, terwijl iets verder drie jongetjes spelen met auto's en de garage. Twee kinderen zijn aan het puzzelen. Eén jongetje vertelt dat hij op een piratenboot is geweest. De jongens, al spelend: "Dit is een politie die de boeven wegjaagt !" "Dit is een lieve politie, die luistert naar lieve boeven."

Wat vinden Andy en Nienke zo leuk aan het leiden van de Peuterclub?

Nienke: "De peuters maken me vrolijk. Ik vind het zelf ook leuk om hen vrolijk te maken en om ze iets te leren." Andy: "Ik vind het mooi dat kinderen je nemen zoals je bent. Ze geloven je onvoorwaardelijk. Oudere kinderen zijn weliswaar kritischer maar het is leuk de uitdaging aan te nemen ze toch iets te leren. Bij oudere kinderen wordt de plek in groep belangrijker, iedereen wil erbij horen."
Voor het zingen, schrijft Nienke in een map welke peuters aanwezig zijn terwijl Andy een peuter een schone broek geeft. Tijdens het zingen in de kring, vraagt 
Andy: "Wie wil de liedjes vasthouden?" Alle peuters reageren positief. Het liedje is een gekleurd A-3 met afbeeldingen van het onderwerp van dat liedje. Bij het liedje "Alles heeft de Here God gemaakt" vraagt Andy aan de kring: "Wat heeft de Here God nog meer gemaakt?" Een krokodil ! roept een jongetje.
Andy bidt na het zingen: "Dank U wel voor de zon en dat we naar buiten kunnen zonder jas." Voordat Andy het verhaal vertelt, haalt ze één voor één een plastic dierfiguurtje uit een tas. Ze vraagt hoe de dieren heten en deelt ze uit. Ze vraagt vervolgens welke van deze dieren achter een hek moeten. De kinderen vertellen het haar en zetten deze dieren, zoals de leeuw en de tijger, in het hok. Twee jongens spelen dat de leeuw en de tijger uitbreken en gaan vechten. Vervolgens leest Andy het korte verhaal van Daniël in de leeuwenkuil voor: "Daniël was aan het bidden. Twee boze mannen (een peuter reageerde met: "Zeker boeven!") keken naar hem. Van hen mocht Daniël niet bidden en ze gooiden hem daarom in een kuil vol leeuwen. Maar de leeuwen beten hem niet ! Daar had de Here God voor gezorgd !"
Andy: "Het verhaal moet kort zijn. De peuters kunnen niet zo lang stil zitten."
Na het verhaal drinken de peuters een beker limonade en eten ze een koekje. Dan gaan ze aan de tafeltjes zitten om hun kleurplaat te kleuren totdat hun ouders komen. Terwijl ze hun kinderen begroeten, wisselen ze ook ervaringen uit met andere ouders.

Ouder:" Ja, we zijn zeker blij met deze Peuterclub. Het is één van de redenen dat we ons bij deze gemeente hebben aangesloten. De kinderen hoeven niet stil te zijn en we kunnen ze met een gerust hart hier achterlaten. Ook is het leuk dat ze hier contact hebben met leeftijdsgenootjes."