Onze geschiedenis

Pinkstergemeente Morgenstond Gouda maakt deel uit van een beweging van pinkster- en evangelische gemeenten in de Randstad die allemaal “Morgenstond” heten, naar de wijk in Den Haag waar de eerste gemeente ooit startte.

De eerste samenkomst

4 Oktober 1981 was de dag dat een handjevol gemeenteleden voor het eerst samen kwam in de voormalige Land- en Tuinbouwschool aan de Sportlaan.

Op de eerste samenkomst van de gemeente waren ongeveer 30 gemeenteleden bijeen, van wie enkelen nog steeds in onze gemeente zitten.

Gedeeld leiderschap

Hoewel de gemeente jarenlang een voorganger heeft gehad, werd begin jaren ’00 besloten om over te stappen op een model van gedeeld leiderschap. Dat typeert ook het karakter van de gemeente: laagdrempelig, gastvrij en vooral samen.

Samen zoeken we wat God van ons wil, samen kijken we naar elkaar om en samen willen we de liefde van Jezus laten zien aan onze omgeving.

40-Jarig bestaan

In 2022 werd (uitgesteld door corona) het veertig jarig bestaan van de gemeente gevierd met een feestelijke dag vol gezelligheid.

De zondag startte met een feestelijke dienst, waarin de kinderen van zich lieten horen. Daarna was er een pannenkoekenfeest en vervolgens een middagprogramma met onder meer een speurtocht voor de allerkleinsten, een escaperoomtocht voor de oudere kinderen en tieners, en een workshopronde waarin diverse gemeenteleden hun talenten lieten zien.

Ook was er een culinaire wandeltocht door Gouda georganiseerd waarin gemeenteleden op diverse adressen een hapje konden eten.

Uit de ouwe doos...