Kinderkerk

26 januari 2023

Elke week is er tijdens de dienst ook Kinderkerk. Kinderen van ongeveer 2,5 jaar tot 12 jaar hebben dan een eigen plek om samen met andere kinderen op een leuke en interactieve manier te leren over God en geloven.

Er zijn verschillende groepen:

 • Creche voor de jongste kinderen tot 2,5 jaar
  Lekker spelen of een slaapje doen. Iets drinken en gezonde snack. Je kunt je kindje wegbrengen voor de dienst begint en ophalen na afloop. Wil je liever zelf erbij blijven, dan kan dat ook. Ga je naar de dienst, laat dan even je telefoonnummer achter, zodat we je kunnen bereiken als er iets is.
 • Peuters: 2,5 tot en met 3 jaar
  Kinderen van deze leeftijd zijn tijdens de eerste twee liederen in de zondagse dienst met hun ouders. Na het “kinderlied” mogen zij door een van hun ouders naar boven worden gebracht. Ze komen samen op de eerste verdieping.
 • Kleuters: voor kinderen in groep 1 en 2 van de basisschool
  Deze kinderen zijn ook tijdens de eerste twee liederen in de dienst en gaan dan zelfstandig naar de hal, waar de leiders hen opwachten bij het bordje ‘Groep 1 /2’. Als je kind het spannend vindt om hier alleen heen te gaan, voel je dan vrij om hem of haar even weg te brengen.
 • Middenbouw: voor kinderen in groep 3 en 4 van de basisschool
  Ook deze kinderen zijn tijdens de eerste twee liederen in de dienst. Na het kinderlied mogen zij zelfstandig naar de tweede verdieping gaan, waar ze samenkomen.
 • Bovenbouw: voor kinderen in groep 5 tot en met 8 van de basisschool
  Deze kinderen komen niet in de dienst, met uitzondering van elke derde zondag van de maand. Op de andere zondagen komen zij samen in Het Gouden Aartje aan de Letmaestraat 60a. Dit pand ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de grote zaal. Elke derde zondag van de maand is er geen kinderkerk voor deze groep, maar zijn de kinderen de gehele dienst in de zaal aanwezig.

Wat kan je verwachten?

Bij de kinderkerk in de Gouden Aar kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar terecht voor kinderkerk. Hier leren ze op een speelse manier over bijbelverhalen en maken ze kennis met christelijke waarden en normen. De kinderen doen spelletjes, knutselen en zingen liedjes. De kinderkerk is een veilige en vertrouwde omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en nieuwe vriendjes kunnen maken.

Het Gouden Aartje is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar en biedt zondagsschool aan. Hier leren ze op een interactieve manier over de bijbel en kunnen ze hun eigen vragen stellen. De kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen. Daarnaast is er tijd om te spelen, binnen of buiten op het plein of om te knutselen.

Andere activiteiten voor kinderen

Behalve de Kinderkerk zijn er ook regelmatig andere activiteiten voor kinderen. Zo is er drie keer per jaar op de laatste vrijdagavond voor de vakantie een leuke avond waarop de kinderen een spel of een speurtocht doen en samen patat of pannenkoeken eten. Denk aan lasergamen, Wie is de Mol of Crazy 88. Alle kinderen zijn welkom en iedereen mag een vriendje of vriendinnetje meenemen!

De zondag die erop volgt is meestal een zogenaamde Feestelijke Zondag. Dan is de kinderkerk extra gezellig en gaan de kinderen van groep 3 en 4 ook naar Het Gouden Aartje om samen deze zondag te vieren. Ook hier is iedereen welkom.

Soms is er ook een aandeel voor de kinderen in de dienst, vooral op Kerst, Pasen of Pinksteren. Zo nu en dan is er een kinderdienst. Ook wordt er twee keer per jaar een Amerikaanse picknick georganiseerd na de dienst, waarbij alle kinderen uitgenodigd worden om samen met hun ouders te lunchen bij Het Gouden Aartje. Iedereen neemt iets lekkers mee!

 

Andere activiteiten