Alpha

27 juni 2023

Ben je niet zo bekend met het christelijk geloof? Onze gemeente organiseert een of twee keer per jaar een Alpha cursus. Dit is cursus van tien avonden en een weekend. De cursus is helemaal gratis.

De eerstvolgende startdatum is 17 januari 2024. De introductie-avond begint om 18:30 uur en wordt gehouden in De Gouden Aar, Lage Gouwe 204 in Gouda.

Wil je meer te weten komen over wat christenen geloven, dan is Alpha een laagdrempelige en gezellige manier om kennis te maken met de basis van het geloof. Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een praatje over het christelijk geloof. 

Voorbeelden van onderwerpen die besproken worden, zijn:

  • Wie is Jezus?’
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Is de bijbel betrouwbaar?
  • Wat moet je met de kerk? 

Doorpraten

Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen.  

En dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.  

Alpha duurt ongeveer tien weken en een weekend weg en is in onze gemeente helemaal gratis. Er wordt een kleine (vrijwillige) bijdrage gevraagd voor het weekendje weg.

+ Meer over Alpha

Meedoen

Zin om mee te doen? Meld je aan via het onderstaande formulier.

Naam(Vereist)
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

 

Andere activiteiten