Wat wij geloven

Als Pinkstergemeente Morgenstond Gouda maken we deel uit van een familie van Morgenstond-gemeenten in de Randstad. Hoewel we enorm verschillend zijn, voelen we ons samen verbonden. Net als met elke andere kerk die gelooft dat Jezus Christus Gods Zoon en onze Redder is, trouwens.

Op de website www.morgenstond.org kan je onze gezamenlijke geloofsbelijdenis vinden.
Bekijk ‘m hier.

Wat christenen geloven

Nooit eerder in een kerk geweest? En wil je weten wat christenen geloven? Hieronder vind je in een notendop het verhaal.

Nooit eerder in een kerk geweest? En wil je weten wat christenen geloven? Hieronder vind je in een notendop het verhaal.

Een wondermooie wereld

De term ‘christelijk’ komt van ‘Jezus Christus’. Christenen volgen zijn woorden en daden na. Ze geloven dat Jezus de enige manier is om God ècht te leren kennen.

Christenen geloven in een persoonlijke God is, die in alles wat Hij doet op een volmaakte manier liefheeft. Geen koele, afstandelijke, vage godheid, maar, zoals het in de Bijbel staat: God is liefde!

God is geen mens zoals wij. Hij is onzichtbaar, maar daardoor niet minder reëel. En God is heilig, totaal anders en helemaal volmaakt.

Hij maakte – vanuit liefde – alles wat er is. Sterrenstelsels, diepe oceanen, de seizoenen, miljoenen diersoorten, de natuur, maar ook de onzichtbare wereld van gevoelens, emoties en gedachten. In alles wat gemaakt is zie je de handtekening van de schepper.

God maakte ook de mensheid, en aan de mens vertrouwde Hij de zorg voor die mooie wereld toe. Maar bovenal wilde Hij in een liefdevolle relatie met mensen omgaan, en ze het volle leven laten genieten. Wij mensen zijn niet Gods ‘werknemers’, maar zijn kinderen.

Goed nieuws!

Maar het evangelie – dat letterlijk ‘goed nieuws’ betekent – is helemaal niet triest. Want God had een plan om mensen te redden en tot hun bestemming te brengen, en toch helemaal rechtvaardig te blijven…

Zijn eigen Zoon, Jezus Christus, kwam als mens naar de aarde om de schuld van alle mensen op zich te nemen. Hij droeg voor alle mensen van alle eeuwen de straf. Iedereen die in geloof vertrouwt op wat Jezus voor hem of haar heeft gedaan, wordt door God vrijgesproken van iedere schuld.

En dat is nog maar het begin. Want God heeft als plan mensen tot hun bestemming te brengen – ook jou! Door het offer van Jezus kunnen mensen weer in relatie met God leven. Nu kan God zijn liefde en leven en kracht weer met hen delen, en door hen heen in deze wereld laten stromen.

silhouette of large cross under orange sky

Veelgestelde vragen

Wie is Jezus?
Waarin verschilt het Christendom van andere godsdiensten?
Waar is de kerk voor nodig?
Waar kan ik terecht met meer vragen?
Waarom vinden jullie dopen zo belangrijk?