Doe mee!

Voel je je thuis bij ons? Sluit je dan aan! Er zijn veel manieren waarop je met ons mee kunt doen.

Diensten en Activiteiten

Uiteraard ben je welkom op zondag in onze dienst. Maar ook buiten de zondag zijn er verschillende activiteiten waaraan je mee kan doen.

Deze activiteiten helpen je om God beter te leren kennen, te groeien in je geloof en je geloof met anderen te delen. Neem hier een kijkje om mee te doen met onze diensten en activiteiten!

 

Kringen

Een bijzondere manier van meedoen is je aansluiten bij een van onze 17 huiskringen. In deze kleine groepen delen we samen ons leven en ons geloof en helpen we elkaar als dat nodig is.

Er is een kring voor iedereen! Sommige kringen passen bij je leeftijd, anderen bij je woonplaats, woonwijk of je interesses. Er is bijvoorbeeld een mannenkring, er zijn twee vrouwenkringen, een samen-eten-kring en een studiekring.

Ook zijn er elk jaar enkele themakringen rondom een bepaald boek of onderwerp. Meer informatie krijg je via kringenwerk@morgenstondgouda.nl.

Meebidden

Gebed is het fundament onder alles wat we doen. In de gemeente zijn drie drie wekelijkse gebedsmomenten waar je bij aan kunt sluiten als je mee wilt bidden.

  • Op maandagavond is er een online gebedsmoment van 19:30 – 20:30 via Zoom.
  • Zaterdagmorgen kan je zowel op Zoom aanschuiven als fysiek naar het gebedsmoment komen in De Gouden Aar. We bidden samen van 07:30 tot 08:30 uur.
  • Ook elke zondagmorgen voorafgaand aan de dienst is er een gebedsmoment, namelijk van 09:40-09:55. Heb jij hart voor gebed? Bid dan mee!
men touching each other's foreheads

Lid worden

In onze gemeente hoor je er bij. Of je nou een enkele keer komt of regelmatig. Maar we vinden het mooi als je ook lid wilt worden van onze gemeente. Als lid val je onder de herderlijke zorg van de gemeente. Samen vormen we gezin van God en delen in elkaars vreugde en verdriet.

De gemeente heeft een aandeel bij hoogtepunten in je leven, zoals het sluiten van een huwelijk, een geboorte en het opdragen van kinderen. Maar ook bij dieptepunten in je leven, zoals ziekte en overlijden, is de gemeente er om je te ondersteunen en te helpen waar mogelijk.

Als je lid wilt worden, verlangen wij van je dat je Jezus Christus als je persoonlijke Verlosser en Heer kent. Ook verwachten wij dat je de geloofsbasis van de gemeente erkent en aanvaardt. Verder vragen wij je bereid te zijn om naar vermogen je gaven en talenten in te zetten, om betrokken te zijn en om financieel bij te dragen.