Zending

26 januari 2023

Als Pinkstergemeente Morgenstond Gouda zijn we betrokken bij een aantal projecten in binnen- en buitenland. We bidden voor deze activiteiten en dragen financieel bij. Ook bieden we daar waar nodig praktische en morele steun aan de medewerkers van het project.

Regelmatig reizen gemeenteleden af naar de projecten die we ondersteunen om daar zelf een tijdje mee te draaien.

Louis, Bep en Michiel Brosky, Marokko

In 1986 vertrokken onze gemeenteleden Bep en Louis Brosky met vier kleine kinderen naar Marokko omdat zij zich daarheen geroepen voelden. Ze maakten dit land tot hun thuis en werken er sindsdien in het door hen opgerichte Centre Social Kariat (CSK).

Zij werken daar met gehandicapte kinderen en hun ouders, en helpen die hun weg te vinden in de Marokkaanse samenleving. Dit doen ze d.m.v. scholing, therapie en praktische vorming. Sinds enkele jaren is zoon Michiel ook fulltime betrokken. Meer informatie vind je op www.cskmorocco.org.


Johan en Wilcie Smoorenburg, Haïti

Johan Smoorenburg is al meer dan veertig jaar zendeling. Eerst in Martinique, maar al meer dan 35 jaar in Haïti. Haïti is een van de gevaarlijkste, armste en meest corrupte landen van de wereld. Johan richtte met zijn vrouw de stichting Hart voor Haïti op en begon een kinderdorp waar weeskinderen opgevangen worden, medische zorg en scholing ontvangen.

Ook ouderen worden hier opgevangen en krijgen hier een thuis waar zij veilig oud kunnen worden. Enkele jaren na het overlijden van zijn eerste vrouw, trouwde Johan met Wilcie. Op www.hartvoorhaiti.nl vind je meer informatie over dit project.


Laurien Luijnenburg, Nederland/Oekraïne

Gemeentelid Laurien Luijnenburg werd meer dan 20 jaar geraakt door de armoede in Oekraïne. Ze richtte de stichting “Oekraïne heeft hulp nodig” op samen met haar zoon Aldwin en sindsdien zamelt zij medische hulpmiddelen en schoolinterieurs in Nederland in om te verzenden naar provincies waar deze spullen ontbreken.

Inmiddels heeft Laurien een enorm netwerk onder ziekenhuizen en scholen, zowel in Nederland en Oekraïne, waardoor zij met grote regelmaat transporten kan verzenden. De Stichting wordt gerund door Laurien, haar zoon Aldwin en zijn Oekraïense vrouw Alona. Nodeloos te zeggen dat zij het drukker hebben dan ooit! Meer informatie vind je op www.oekraieneheefthulpnodig.nl.


David en Marleen Zijderveld, Malawi

David en Marleen werden in 2021 door onze gemeente i.s.m. Teams International uitgezonden naar Malawi, waar Marleen als tropenarts in een lokaal ziekenhuis werkt. David coördineert onder meer projecten die de ontbossing en verarming van het land moeten tegengaan.

Zij hebben samen drie jonge kinderen: Jedidja, Jafeth en Sifra. In 2023 werd Malawi getroffen door orkaan Freddy die het land in puinhopen achterliet. Veel mensen zijn dakloos, getraumatiseerd of ziek vanwege een grote cholera-uitbraak. Kortom: er is veel te doen. Wat David en Marleen doen kan je volgen via hun nieuwsbrief: Missie Malawi.


Benjamin en Lucianne de Kloe – Remijn, Ghana

Benjamin en Lucianne werden met dochter Hadassa in 2023 uitgezonden namens Operatie Mobilisatie. Zij worden opgeleid in Zuid-Afrika en zullen zich daarna gaan vestigen in het onbereikte noorden van Ghana. Hier wonen enkele lokale stammen waar nog (bijna) niemand van Jezus heeft gehoord.

Hun verlangen is om hier het goede nieuws van het evangelie te vertellen. Dat Benjamin onderwijzer is en Lucianne arts komt daarbij goed uit. Ook die kwaliteiten kunnen zij inzetten om praktische hulp te bieden in het gebied waar zij gaan wonen. Je kunt Benjamin en Lucianne supporten via deze pagina.

Andere activiteiten